Cum să alegi plăcile de policarbonat potrivite pentru nevoile tale

Cum să alegi plăcile de policarbonat potrivite pentru nevoile tale. Tipuri și caracteristici plăci policarbonat

Dacă ai nevoie de o soluție practică, ieftină și rezistentă pentru un proiect de construcții, policarbonatul este materialul ideal. Are o paletă largă de utilizare, iar plăcile din policarbonat s-ar putea să se potrivească perfect cerințelor proiectului tău. Dar cum ne dăm seama ce tip de plăci policarbonat avem nevoie, mai ales dacă este primul proiect în care folosim acest material?

În acest articol vom vorbi despre cum să alegi plăci de policarbonat în funcție de proiect, astfel încât să te asiguri că ai realizat cea mai bună alegere. Articolul prezintă: ce tipuri de plăci policarbonat există, cum se pot folosi în proiectele de acasă, ce aspecte trebuie luate în considerare atunci când alegem și ce plăci policarbonat vei găsi în gama Carboplak.

Plăci de policarbonat: Tipuri

Există mai multe tipuri de plăci de policarbonat: rigide, semirigide și flexibile.

 • Plăci policarbonat rigide: sunt folosite pentru a acoperi suprafețe exterioare, cum ar fi acoperișuri, pereți și tavane. Ele sunt rezistente la intemperii și oferă protecție UV eficientă.
 • Plăci policarbonat semirigide: au aplicații universale, fiind folosite atât pentru acoperiri exterioare, cât și interioare. Sunt mai ușor de manipulat decât plăcile rigide și pot fi decupate sau profilate pentru a se potrivi unui anumit design.
 • Plăci policarbonat flexibile: sunt folosite, în general, pentru aplicații decorative, cum ar fi vitrine sau balustrade. Plăcile flexibile sunt ușor de curbat și pot fi modelate într-o varietate de forme.

Cum poți folosi plăcile din policarbonat la tine acasă?

Există o mulțime de moduri în care plăcile pot fi folosite pentru a îmbunătăți aspectul unei case, printre care:

 • Plăci policarbonat pentru acoperișuri de garaj: sunt ideale pentru acoperișurile de garaj deoarece sunt rezistente la intemperii și oferă protecție UV eficientă.
 • Plăci policarbonat pentru terase: terasele acoperite vor menține spațiile protejate la o temperatură mai rece în timpul verii și mai caldă în timpul iernii.
 • Plăci policarbonat pentru pereți de separare: pot fi folosite pentru a crea un perete de separare între două camere sau pentru a delimita o încăpere de exterior.
 • Plăci policarbonat pentru vitrine: plăcile flexibile pot fi folosite pentru a face vitrine decorative.
 • Plăci policarbonat pentru nenumărate decoruri: se pot folosi toate tipurile de plăci pentru realizarea decorurilor, dar plăcile flexibile sunt recomandate. Fiind un material cu care se lucrează ușor, decuparea unei plăci de policarbonat și montarea pot fi realizate imediat.

La ce să fii atent când alegi plăci policarbonat

Când vine vorba de alegerea unor plăci din policarbonat potrivite pentru proiectul tău, există câteva lucruri pe care trebuie să le ții minte:

 • Plăcile rigide sunt ideale pentru proiecte situate în exterior, în timp ce plăcile flexibile pot fi folosite pentru decoruri interioare.
 • Alegerea unui nivel de transparență: în funcție de locul în care urmează să fie instalate, trebuie să alegi un nivel de transparență potrivit. Plăcile complet opace sunt ideale pentru locuri în care nu dorești ca lumina să pătrundă, cum ar fi un garaj, în timp ce plăcile transparente sunt potrivite pentru aplicații decorative, cum ar fi vitrine sau balustrade.
 • Alegerea unei grosimi: în funcție de necesitățile proiectului tău, trebuie să alegi grosimea potrivită. Pentru proiectele situate în exterior, în funcție de specificul climei din zona amplasării, se recomandă plăci de policarbonat mai groase, în cazul serelor situate la munte, de exemplu.
 • Alegerea unui finisaj: în funcție de preferințele tale estetice, trebuie să alegi finisajul potrivit. Plăcile din policarbonat pot fi finisate în diferite culori și texturi, cum ar fi luciu, mat sau sticlă texturată.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le ții minte atunci când alegi plăcile din policarbonat potrivite pentru proiectul tău. Policarbonatul este un material extrem de versatil și rezistent, care poate fi folosit în diverse moduri pentru a îmbunătăți aspectul unei locuințe. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că alegi tipul, grosimea și finisajul potrivite pentru proiectul tău.

Plăci policarbonat disponibile în gama Carboplak

Plăci policarbonat 4 mm: ideale pentru pereți despărțitori și sere rezidențiale.

Plăci policarbonat 6 mm: ideale pentru pereți despărțitori și sere rezidențiale.

Plăci policarbonat 8 mm: ideale pentru pereți despărțitori, sere rezidențiale, verande și pasaje pietonale.

Plăci policarbonat 10 mm: ideale pentru pereți despărțitori, sere rezidențiale, verande,  pasaje pietonale, luminatoare, trape, acoperiri spații transport public.

Plăcile din policarbonat Carboplak sunt disponibile într-o varietate de culori și modele. Te invităm să descoperi pe site-ul nostru gama de culori și modele disponibile.

Montarea și finalizarea proiectului tău cu plăci policarbonat

După ce ai ales modelul de plăci potrivit, proiectul tău va putea fi realizat în timp scurt pentru că montarea plăcilor este un proces relativ simplu pe care îl poți realiza chiar tu. Totuși, îți recomandăm ajutorul unui specialist pentru a te asigura că îmbinările plăcilor sunt realizate corect și că vei asigura astfel proiectului tău durabilitate.

Avantajele plăcilor din policarbonat sunt nenumărate. Sperăm că acest ghid ți-a fost de folos și că acum știi cum să alegi plăci din policarbonat potrivite pentru nevoile tale. Echipa Carboplak este întotdeauna disponibilă să îți ofere cele mai bune sfaturi și să te ajute să alegi modelul de plăci policarbonat de care ai tu nevoie. Nu ezita să ne contactezi!

DISTRIBUIE:

Facebook
Telegram
WhatsApp

Articole recomandate