10 motive pentru care merită să alegi sera din policarbonat

Îți dorești o grădină frumoasă și funcțională tot anul? Iată 10 motive pentru care merită să alegi sera din policarbonat

Amenajarea unei grădini în seră poate fi un proiect personal care oferă multă satisfacție și bucurie. Există o mulțime de opțiuni disponibile pentru construirea serei, dar dacă doriți ceva durabil, ușor de întreținut și care oferă o izolație excelentă, atunci o seră din policarbonatul este soluția ideală. Articolul arată avantajele amenajării grădinii într-o seră din policarbonat, ce tipuri de plăci sunt recomandate pentru sere din policarbonat, cum se întreține o astfel de seră, dar și ce plăci veți găsi în portofoliul Carboplak, cu ajutorul cărora sera la care visați să devină realitate.

O seră cu flori și plante – proiect util și de suflet

O seră este o modalitate excelentă de a obține un randament mai bun pentru plantele dumneavoastră și poate fi, de asemenea, benefică pentru sănătatea dumneavoastră. Serele ajută la reglarea temperaturii și a nivelului de umiditate din interior, ceea ce poate contribui la protejarea plantelor dumneavoastră de condițiile meteorologice nefavorabile. În plus, o seră vă oferă posibilitatea de a controla cantitatea de lumină și de apă pe care o primesc plantele dumneavoastră. Astfel vă asigurați că plantele beneficiază de condiții optime de creștere. Și, în cele din urmă, cultivarea plantelor într-o seră poate ajuta la purificarea aerului din interior, ceea ce este benefic pentru sănătatea dumneavoastră.

În continuare vă prezentăm 10 motive pentru care merită să alegeți o seră din policarboonat.

  1. Sere din policarbonat: material rezistent la impact

Serele din policarbonat sunt superioare celor din sticlă din mai multe motive. Primul și cel mai important avantaj este că sunt mai rezistente. Serele din policarbonat pot rezista la orice condiții meteo, în timp ce serele din sticlă pot fi sparte de vântul puternic sau de grindină. În plus, designul unei sere din policarbonat poate fi realizat în numeroase moduri datorită platei de culori diverse și numeroaselor modele disponibile.

2. Sere din policarbonat: material mai ușor, mai simplu de montat/remontat

Plăcile din policarbonat sunt mai ușoare decât cele din sticlă, astfel încât sera se poate monta sau reloca simplu.

3. Sere din policarbonat: raport calitate-preț excelent

Serele din policarbonat sunt, de asemenea, mai ieftine decât serele din sticlă. Luând în considerare costul unei sere din policarbonat în raport cu rezistența materialului în orice condiții meteo, raportul preț-calitate este excelent. Sera din policarbonat este o construcție durabilă și o investiție pe care vă puteți baza. 

4. Sere din policarbonat: rezistente în orice condiții meteo, asigură protecție UV

Policarbonatul este un material durabil și ușor, ceea ce îl recomandă pentru grădina dumneavoastră. Sera va fi rezistentă la intemperii și la razele UV, astfel încât vă puteți bucura de grădinărit ani de zile.

5. Sere din policarbonat: ușor de curățat și întreținut pe termen lung

Serele din policarbonat sunt foarte ușor de întreținut și își mențin aspectul pentru o perioadă lungă de timp. Pentru a vă asigura că sera rămâne în cea mai bună formă, recomandăm curățarea regulată cu o cârpă umedă și un detergent blând pentru a înlătura orice murdărie sau grăsime care s-ar putea acumula.

6. Sere din policarbonat: rezistente la foc

Policarbonatul este un material rezistent la foc, astfel încât puteți fi siguri că sera va rezista, în caz de incendiu.

7. Sere din policarbonat: o alegere responsabilă

Policarbonatul este, în același timp, un material ecologic, astfel încât alegerea unei sere din acest material este o alegere responsabilă.

8. Sere din policarbonat: montaj simplu

Plăcile din policarbonat se montează foarte ușor, astfel încât oricine poate să le instaleze. În general, toate plăcile din policarbonat au aceleași instrucțiuni de montaj, iar online sunt disponibile numeroase tutoriale video, cu ajutorul cărora puteți monta chiar dumneavoastră sera. Dar este totuși recomandat ajutorul unui specialist la îmbinarea plăcilor. Îmbinarea corectă a plăcilor va asigura cele mai bune condiții în interiorul serei.

9. Sere din policarbonat: durabilitate

Policarbonatul este un material extrem de rezistent, cu o durată de viață de până la 25 de ani.

10. Sere din policarbonat: instalare în timp scurt Fiind mai ușoare decât alte tipuri de plăci, cum ar fi sticla sau metalul, plăcile din policarbonat se manevrează cu ușurință și repede, ceea înseamnă reducerea considerabilă a timpului de instalare. O seră din policarbonat, în funcție de dimensiune, poate fi montată într-o perioadă de o 1 zi până la câteva zile.

Tipuri de sere din policarbonat

Indiferent dacă doriți să cultivați flori, legume sau ambele, sera din policarbonat poate fi realizată într-o mulțime de forme și mărimi. Puteți folosi ca reper un model de seră pe care l-ați găsit pe internet, de exemplu, și pe care doriți să-l amplasați în spațiul dumneavoastră. Plăcile din policarbonat se pot decupa și aranja conform modelului ales.

În funcție de necesitățile proiectului dumneavoastră, puteți alege o seră mică pentru a vă proteja plantele din grădină de intemperiile ușoare, sau puteți alege o seră mai mare pentru a vă proteja plantele de intemperiile severe.

Dimensiuni plăci pentru sere din policarbonat

Plăcile pe care le oferim pentru construcția unei sere din policarbonat au dimensiunea standard de 2100 x 6000 mm. Dar la comandă, pentru sere din policarbonat speciale, Carboplak poate furniza plăci și la dimensiuni non-standard, direct de pe linia de producție.

Ce tipuri de plăci sunt potrivite pentru sera din policarbonat?

Atât pentru serele rezidențiale, cât și pentru cele industriale, recomandăm plăci policarbonat cu grosimea de 10 mm. Dar pentru proiectele de dimensiuni mici, situate în zone cu o climă mai blândă pot fi folosite și plăci mai subțiri. În gama Carboplak, veți găsi plăci potrivite atât pentru sere din policarbonat rezidențiale, cât și pentru cele industriale. De notat și faptul că plăcile mai subțiri sunt flexibile și pot fi folosite și în interiorul serei, la diverse construcții decorative și alte aplicații.

O grădină amenajată într-o seră din plăci de policarbonat este o alegere inteligentă care vă va oferi numeroase beneficii. Durabilitatea, întreținerea ușoară și izolarea excelentă sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegeți policarbonatul. Indiferent de cerințele specifice ale proiectului, echipa Carboplak vă poate oferi mai multe detalii pentru realizarea unei sere din policarbonat. Contactați echipa de profesioniști Carboplak și descoperiți bucuria de a avea propria grădină! În continuare, aflați mai multe despre cum alegi tipul de policarbonat pentru seră.

DISTRIBUIE:

Facebook
Telegram
WhatsApp

Articole recomandate