Cum să alegi policarbonat de înaltă calitate pentru o seră

Cum să alegi policarbonat de înaltă calitate pentru o seră

O seră poate fi un proiect persona sau o construcție de tip industrial. Articol prezintă toate informațiile esențiale, bine de cunoscut înainte de a demara un proiect de construcție a unei sere din policarbonat. 

Vei afla cum să alegi materialul potrivit pentru sere din policarbonat, cum să găsești policarbonat de calitate, care este grosimea optimă a plăcilor utilizate la construcția serelor, care este gama de culori disponibilă, dar și ce alte avantaje ai dacă ești interesat de proiecte precum sere din policarbonat.

Cum să alegi policarbonatul potrivit pentru sere

Policarbonatul este un material extrem de rezistent și ușor de întreținut, ideal pentru acoperișul serelor. În funcție de tipul de seră și de condițiile climatice din zona în care urmează să fie amplasată, trebuie să alegi tipul de placă din policarbonat potrivit.

Policarbonatul este disponibil în diferite grosimi și modele, astfel încât poți alege exact ce se potrivește nevoilor tale. De exemplu, dacă ai nevoie de un acoperiș rezistent la intemperii, alege un policarbonat celular cu 3 sau 7 pereți. Dacă însă locuiești într-o zonă cu un climat mai blând, poți să optezi pentru policarbonat celular cu 2 pereți.

Policarbonatul este de asemenea disponibil în diferite nuanțe de culori. Poți alege o nuanță care să se potrivească designului general al serei tale sau poți alege o culoare neutră. În general, policarbonatul este un material ușor de întreținut. Totuși, trebuie să știi că există anumite modele care sunt mai ușor de întreținut decât altele. De exemplu, dacă ai un model care are un strat protectiv împotriva zgurii, acesta va fi mai greu de curățat și întreținut decât unul care nu are acest strat.

Cum să găsești policarbonat de calitate pentru seră

Atunci când vine vorba de alegerea plăcilor pentru sere din policarbonat, este important să poți identifica diferența dintre produsele de calitate și cele inferioare. Deși există multe tipuri de policarbonat disponibile, nu toate sunt create la fel.

Iată câteva sfaturi pentru a alege cel mai bun material pentru sere din policarbonat:

  • Verifică grosimea plăcii. Plăcile mai subțiri sunt potrivite pentru multe proiecte, dar s-ar putea să nu fie ideale pentru sere.
  • Inspectează marginile plăcilor. Căută orice semne de ciobire sau crăpare. Aceste imperfecțiuni pot slăbi structura generală a unei sere din policarbonat.
  • Examinează suprafața foliei. E important să fie netedă și fără zgârieturi sau crestături.
  • Întreabă despre garanție. Policarbonatul de calitate ar trebui să fie însoțit de o garanție care să acopere defectele de materiale și manoperă.
  • Obține o mostră. Înainte de a face o achiziție, cere o mostră de policarbonat, astfel încât să poți vedea și analiza singur calitatea.


Grosimea materialului pentru sere din policarbonat

Grosimea policarbonatului este un factor important. De exemplu, dacă locuiești într-o zonă cu un climat mai umed, este recomandat să alegi un material cu o grosime de minimum 4 mm. Acest lucru se datorează faptului că umiditatea poate afecta structura materialului și, în timp, poate cauza deformarea acestuia. Totodată, dacă locuiești într-o zonă cu un climat mai uscat, poți alege un material mai subțire, de exemplu de 2 mm.

Știm din experiența Carboplak să recomandăm clienților care doresc să construiască sere din policarbonat, plăcile care corespund tuturor cerințelor specifice ale proiectului. În funcție de tipul de seră și condițiile zonei în care va fi amplasată, pentru sere din policarbonat recomandăm plăci cu următoarele grosimi:

Pentru sere din policarbonat rezidențiale:

  • Policarbonat celular cu 2 pereți, grosime 10 mm

Pentru sere din policarbonat industriale:

  • Policarbonat celular cu 2 pereți, grosime 10 mm
  • Policarbonat celular cu 3 pereți, grosime 16 mm

Policarbonat cu fibră de sticlă pentru sere policarbonat rezidențiale:

Grosime recomandată: 4 mm, 6 mm, 8mm sau 10 mm

Policarbonat cu fibră de sticlă pentru sere policarbonat industriale:

  • Grosime recomandată: 10 mm

Te-ai decis să începi construcția unei sere din policarbonat? Îți recomandăm să verifici modelul de plăci dorit cu echipa Carboplak pentru a te asigura că ai ales cea mai bună opțiune. Află mai multe despre sere din policarbonat rezidențiale, sau despre sere din policarbonat industriale.

Sere policarbonat: Culoare și protecție UV

O seră din policarbonat poate fi un proiect foarte util, dar și foarte interesant vizual. Plăcile sunt disponibile în mai multe culori: roșu, verde, albastru, dar și transparente, opace sau chiar și negru. Îți recomandăm să alegi culoarea care va funcționa bine cu restul amenajărilor din spațiul în care va fi amplasată sera ta.

Durată de viață a unei sere din policarbonat este, de obicei, cuprinsă între 10-15 ani, dar în funcție de îngrijire și curățare, durata plăcilor poate fi extinsă. Peste ani, când vei remarca plăcile decolate de soare în timp, vei observa, de fapt, protecția UV pe care plăcile au asigurat-o plantelor tale. Plăcile sunt acoperite de un strat protector UV pe o față, care va filtra razele solare nocive, va asigura protecția plantelor și va transmite peste 90% din lumina naturală în interiorul serei.

Sera poate fi un proiect personal de care te vei bucura mult timp și care s-ar putea transforma într-un proiect comercial. Te-ai gândit la acest aspect? Construiește una sau mai multe sere din policarbonat și descoperă bucuria de a vedea semințele devenite flori splendide sau legume și fructe create din pasiunea ta. Vrei să afli mai multe despre sere din policarbonat? Contactează echipa Carboplak și demarează proiectul tău începând chiar de azi.DISTRIBUIE:

Facebook
Telegram
WhatsApp

Articole recomandate