Articolul prezintă ce avantaje are o seră din policarbonat față de cea din sticlă, de ce sera acoperită cu policarbonat celular este opțiunea ideală – atât în proiectele rezidențiale, cât și cele industriale, ce tipuri de plăci se folosesc, dar și care dezavantaje pe care le are o seră din policarbonat.
Informațiile prezentate mai jos vă pot ajuta să cunoașteți ce opțiuni există în privința materialelor pentru sera din policarbonat și să realizați alegerile în funcție de nevoile specifice ale proiectului dumneavoastră. Plăcile din policarbonat celular sunt materiale foarte versatile, ce se pot adapta unui număr mare de proiecte, iar construcția unei sere din policarbonat eficiente poate depinde de numeroși factori, printre care alegerea materialelor potrivite pentru condițiile de mediu în care sera din policarbonat celular urmează să fie instalată.
Sera din policarbonat – avantaje
Plăcile de policarbonat sunt materiale de construcție ușor de folosit, durabile, flexibile, ce acoperă o sferă largă de proiecte în care pot fi folosite. O seră din policarbonat are mai multe avantaje față de o seră din sticlă:
• în interiorul unei sere din policarbonat, lumina solară este distribuiă excelent
• plăcile din policarbonat sunt protejate UV
• o seră din policarbonat poate avea o durată de viață mai mare față de o seră realizată din sticlă, posibil fragilă în fața condițiilor meteo extreme, cum este de exemplu grindina.
• plăcile din policarbonat sunt ușoare, ceea ce înseamnă în plan practic, posibilitatea de a fi mânuite și montate cu ușurință.
Ce tipuri de plăci de policarbonat sunt folosite pentru sere?
Pentru sere din policarbonat rezidențiale recomandăm clienților noștri plăci de 4 mm, 6mm, 8mm sau 10 mm grosime din gama premium sau standard (de 7 sau 10 ani garanție). Pentru sere din policarbonat industriale, plăcile de 10mm și de 16 mm sunt cele mai potrivite. În gama noastră de plăci de policarbonat celular, veți găsi materiale pentru ambele tipuri, chiar și pentru seră din policarbonat la dimensiuni și cu specificații atipice.
Cum se lucrează cu plăcile de policarbonat pentru seră?
Izolația termică este foarte importantă pentru succesul culturii ce urmează să fie adăpostită într-o seră din policarbonat. Formarea condensului între pereți, atunci când sera nu este instalată corect poate compromite cultura. Montarea plăcilor în construcția unei sere din policarbonat este un proces relativ simplu, însă recomandăm ajutorul unui profesionist care se va asigura cî îmbinarea plăcilor este corectă, astfel încât să asigure izolația și să ofere protecția culturii de factorii exteriori.
O seră din policarbonat se poate construi din plăci mai groase, mai subțiri, transparente, sau care să ofere o mai mare difuzie a luminii solare în interior. Grosimea plăcii influențează temperatura din interiorul serei. Dacă în timpul iernii, dorim să păstrăm o temperatură ridicată în interior, plăcile de policarbonat mai groase și cu mai mulți pereți ne pot ajuta să păstrăm căldura. În timpul verii, plăcile groase vor reține, de asemenea, căldura în interior, iar plantele ar putea avea de suferit.
Alegerea unor plăci de policarbonat care să ofere condițiile optime în interiorul serei, indiferent de anotimp, este indicată să se realizeze ținând cont de specificul zonei în care va fi construită sera din policarbonat. În zonele de câmpie, de exemplu, s-ar putea să fie nevoie de un alt tip de placă de policarbonat față de cele necesare pentru o seră
construită într-o regiune muntoasă, unde s-ar putea să fie necesare plăci mai groase.
Plăcile de policarbonat sunt disponibile într-o gamă vastă de modele, culori, dimensiuni – recomandăm tuturor clienților noștri interesați să-și construiască o seră din policarbonat să ceară opinia echipei noastre de profesioniști în policarbonat celular înainte de achiziție – office@carboplak.ro
Sera din policarbonat – dezavantaje
Placa de policarbonat este translucidă, ceea ce înseamnă că permite pătrunderea luminii solare din exterior, dar nu permite vizibilitatea în exterior, așa cum se întâmplă în cazul unei sere din sticlă. Detaliile obiectelor aflate în exteriorul unei sere din policarbonat nu vor fi vizibile din interior. Din interiorul unei sere din policarbonat se va distinge vag, doar conturul obiectelor/persoanelor aflate în exterior.
Pe scurt, principalul dezavantaj al unei sere din policarbonat este unul de nivel estetic. Sera din policarbonat reduce vizibilitatea, din interior spre exterior și invers. Însă, din punct de vedere al rezistenței în timp, al izolației, al durabilității materialelor, al protecției UV superioare pe care plăcile din policarbonat le oferă față de sticlă, al diverselor tipuri de material disponibile, sera din policarbonat are avantaje evidente.
Plăcile pentru sera din policarbonat pot fi de mai multe grosimi, densități. “Cele mai bune plăci” pentru sera din policarbonat sunt plăcile care răspund nevoilor specifice ale proiectului. În funcție de tipul de seră din policarbonat pe care doriți să îl construiți, echipa noastră vă poate recomanda cele mai potrivite plăci.
Dacă ai nevoie de policarbonat pentru seră, echipa CarboPlak – office@carboplak.ro îți poate oferi toate informațiile necesare. Nu ezita să ne contactezi!