Policarbonat în design-ul interior

Policarbonatul este un material deosebit de rezistent, cu o aplicabilitate vastă. Este recunoscut pentru rezistența la impact și la temperaturile extreme. Este folosit în construcții (sere, acoperișuri, terase), în realizarea de produse electronice, piese auto, lentile de ochelari și în orice proiecte în care este nevoie de materiale transparente și durabile. De asemenea, policarbonatul este folosit cu succes și în amenajările interioare. Află mai departe care sunt principiile de design interior de care trebuie să ții cont atunci când folosești policarbonatul și descoperă care sunt avantajele utilizării acestui material în proiectul tău de amenajare!

Principiile designului interior de care trebuie să ținem cont când folosim policarbonat

Iată câteva reguli generale care trebuie respectate atunci când integrăm plăcile de policarbonat în proiecte de design:

1. Stabilește-ți cu exactitate obiectivul. Fiecare tip de policarbonat are anumite caracteristici, potrivite pentru diferite proiecte. De exemplu, dacă proiectul tău de amenajare include integrarea de pereți despărțitori, atunci materialul potrivit este policarbonatul celular cu doi pereți sau policarbonatul celular cu fibră de sticlă.

2. Acordă atenție dimensiunii materialului. Specialistul Carboplak îți va oferi recomandările necesare pentru a alege dimensiunea potrivită spațiului pe care urmează să îl amenajezi.

3. Alege adezivul potrivit, compatibil cu plăcile de policarbonat pe care le vei folosi în proiectul tău de amenajare.

4. Acordă atenție caracteristicilor materialului. Dacă plăcile de policarbonat pe care le folosești intră în contact direct cu lumina soarelui, atunci alege policarbonat ce oferă protecție împotriva razelor ultraviolete.

5. Ține cont de grosimea plăcilor de policarbonat. Procentul de transmisie a luminii specific plăcilor de policarbonat este de aproximativ 88%, iar acesta scade cu cât materialul este mai gros. În cazul în care alegi plăci policarbonat cu o grosime mai mare, asigură-te că ai un bun sistem de iluminat în încăperea respectivă.

Avantajele utilizării policarbonatului în proiectele de design interior

Cele mai importante avantaje ale utilizării acestui material în design-ul interior țin atât de funcționalitate, cât și de estetică:

  • Plăcile de policarbonat sunt ușoare, ceea ce le face ușor de transportat și de montat. În ciuda greutății reduse, ele au un grad de mare de rezistență la impact.
  • Se pot tăia cu ușurință, fără ca structura să le fie afectată.
  • Oferă protecție împotriva razelor ultraviolete. În cazul în care pereții despărțitori sunt expuși la lumina solară, trebuie să știi ca plăcile din policarbonat vor bloca razele ultraviolete.
  • Sunt rezistente la foc. Siguranța este un element esențial în orice proiect de amenajare. Plăcile de policarbonat sunt rezistente la foc și, în plus, sunt realizate din materiale non-toxice, ceea ce înseamnă că nu eliberează substanțe toxice atunci când sunt expuse la temperaturi extreme.
  • Sunt flexibile și rezistente la impact. Chiar dacă sunt extrem de durabile, plăcile de policarbonat sunt în același timp foarte flexibile, ceea ce le face, implicit, rezistente la impact.
  • Vin într-o varietate de culori, ceea îți oferă posibilitatea de a obține design-ul pe care o dorești.

Descoperă pe site-ul nostru idei inovatoare pentru realizarea unor proiecte din policarbonat!

 

DISTRIBUIE:

Facebook
Telegram
WhatsApp

Articole recomandate