Terase închise cu policarbonat

Terase închise cu policarbonat. Vezi de ce materiale ai nevoie

O terasă amenajată în curtea casei tale reprezintă locul unde te poți bucura de liniște și de relaxare ori de câte ori simți nevoia, după o zi plină la job sau în weekend-uri, cu prietenii. În general, verandele sunt folosite în sezonul cald, însă terasele închise cu policarbonat sunt varianta ideală pentru cei care își doresc un spațiu de destindere inclusiv iarna. Așadar, dacă vrei să petreci cât mai multe dimineți afară, la cafea, sau finalurile de săptămână alături de familie într-un spațiu intim și amenajat pe gustul tău, atunci te poți apuca de construit propria ta terasă din policarbonat.

Acum sigur te întrebi de ce materiale ai nevoie și ce modele de terase acoperite cu policarbonat există. Îți venim în ajutor cu toate sfaturile necesare amenajării de la zero.

Cum alegi plăcile de policarbonat pentru terase

Pentru terasa ta închisă vei avea nevoie de plăci de material termoplastic. Ai la dispoziție mai multe variante și modele, între care terase cu policarbonat și lemn sau terase din fier acoperite cu policarbonat. Materialul ales pentru structura construcției rămâne la latitudinea ta. Din punct de vedere al designului, lemnul câștigă, însă ca durabilitate fierul nu poate fi depășit.

După ce ai stabilit structura, urmează alegerea plăcilor care vor acoperi de jur împrejur veranda casei tale. Există panouri durabile și rezistente, în diferite nuanțe și cu niveluri variate de opacitate. Dacă îți dorești ca terasa ta să fie cât mai luminoasă, atunci vei folosi pentru acoperiș plăci transparente, care permit pătrunderea luminii într-o proporție foarte mare. În situația în care vrei să ai intimitate mai multă, ai la dispoziție opțiunea închiderii terasei cu policarbonat colorat, mult mai opac, prin care lumina va trece mai puțin. Alege din varietatea de nuanțe de gri și maro (cele mai populare) sau crem, galben, roșu ori verde.

Un avantaj important al plăcilor de policarbonat pentru terase, pe lângă faptul că sunt flexibile, ușoare și se montează simplu, este acela că oferă protecție împotriva radiațiilor UV. Ele trebuie asamblate cu protecția UV spre exterior, iar în acest fel razele soarelui vor fi respinse și vor împiedica încălzirea excesivă la interior. Nu-ți face griji că acțiunea soarelui, a ploii sau a altor fenomene meteo ți-ar putea deteriora terasa. Suprafețele sunt rezistente, nu se degradează, nu-și schimbă culoarea, iar cele transparente nu se îngălbenesc în timp.

Un alt aspect de care să ții cont este grosimea plăcilor. În cazul acoperișului e bine să folosești variantele mai groase de policarbonat celular pentru a fi sigur că structura va putea suporta greutatea zăpezii pe timp de iarnă, fără să apară fisuri. Pentru pereții verandei din policarbonat poți utiliza panouri mai subțiri, dar care sunt totuși suficient de rezistente la un eventual impact.

Materiale necesare pentru o terasă închisă cu policarbonat

După ce ai ales structura terasei și plăcile necesare pentru închiderea ei, vei avea nevoie de scule și de materiale pentru montare, fixare și etanșare. Îmbină plăcile cu profile de închidere U și H din policarbonat, astfel încât ele să rămână etanș și să nu pătrundă praful ori umiditatea. Apoi, prinde policarbonatul de structura de rezistență din fier sau lemn, în funcție de alegerea ta, cu șuruburi. Vei avea nevoie de o bormașină pentru găuri și de o șurubelniță electrică. Pont: Ai grijă ca găurile să fie ușor mai mari, astfel încât șuruburile strânse să nu fie fixe, ci să aibă loc să se dilate dacă va fi cazul. Folosește șaibe de policarbonat pentru o fixare puternică la și de durată a plăcilor și mai ales pentru o bună izolare termică la interior.

Nu uita nici de benzile de sigilare pentru marginile laterale. În mod sigur nu vei dori ca terasa ta închisă cu policarbonat să se umple de praf. Utilizează și benzi de ventilare pentru a facilita aerarea și pentru a permite apei din interior să se evapore.

Terasele închise cu policarbonat au uși din același material. Pentru că acesta este maleabil și se decupează ușor, folosește un fierăstrău, dar nu înainte de a măsura de 2-3 ori dimensiunile. Montează apoi balamalele, mânerul, încuietoarea și un eventual opritor, pentru a evita trântirea ușii. Îți recomandăm să verifici de mai multe ori măsurătorile înainte de a tăia plăcile de policarbonat, de a găuri sau de a monta șuruburi. Folosește un creion și instrumente de măsurat, precum o ruletă sau un metru. Terasele închise cu policarbonat sunt varianta cea mai simplă de a te desfăta într-un loc decorat pe placul tău, în intimitatea locuinței proprii. De ce să te bucuri de faptul că stai la casă doar vara, când o poți face tot timpul anului, inclusiv în sezonul rece? Amenajează terasa așa cum îți dorești și transformă spațiul în colțul tău de relaxare sau de distracție cu prietenii.

DISTRIBUIE:

Facebook
Telegram
WhatsApp

Articole recomandate