Ce este policarbonatul și unde îl poți folosi

Ce este policarbonatul și unde îl poți folosi

Probabil ai auzit des în jurul tău pomenindu-se de policarbonat folosit în diverse industrii, în proiecte de construcții exterioare sau în design interior. Popularitatea acestui material a crescut în ultimii ani datorită avantajelor sale majore, precum rezistența, durabilitatea, aspectul modern și flexibilitatea. În acest material vei găsi toate informațiile necesare despre ce este policarbonatul și unde îl poți folosi.

Este un material plastic, ușor, dar extrem de rezistent, care nu se sparge și nu se deteriorează în timp. Există mai multe tipuri de policarbonat, iar toate se găsesc sub forma unor plăci în dimensiuni, grosimi și culori variate. Poate fi transparent, translucid sau opac și înlocuiește cu succes alte materiale, cum ar fi sticla sau acrilul.

Rezistența policarbonatului l-a făcut tot mai utilizat în industrii importante, precum construcții, spații comerciale, agricultură și în diverse proiecte de design interior și exterior. Ca să înțelegi mai bine unde și cum se folosește policarbonatul, îți vom da câteva exemple: în construcția de garduri, de copertine pentru stadioane, parcări sau pasarele pietonale, în realizarea de sere industriale sau rezidențiale ori în proiecte de amenajare a unor terase închise. Iar lista poate continua.

Policarbonatul – materialul durabil, rezistent și ușor de manevrat

Greutatea policarbonatului este un mare plus, pe lângă faptul că este un material extrem de rezistent și durabil. Fiind foarte ușoare, plăcile se transportă și se manevrează în mod facil, fără să pună probleme. Spre deosebire de sticlă, ele nu se sparg, motiv pentru care au devenit substitutul ideal în construcții. O placă de policarbonat cântărește aproximativ jumătate din greutatea unui panou de sticlă și este de 200 de ori mai rezistentă la impact.

Unul dintre marile avantaje pe care le au plăcile de policarbonat este acela că permit trecerea luminii naturale și au protecție UV, ceea ce le face ideale de folosit în proiecte de construcții exterioare.

Acestea fiind spuse, concluzia este clară: policarbonatul câștigă în fața sticlei, pe care o înlocuiește cu succes în diverse proiecte de construcții exterioare (pereți cortină ai clădirilor comerciale, sere, copertine) sau interioare (pereți despărțitori într-o locuință sau în birouri). Aspectul modern și elegant pe care-l oferă, alături de gama de culori și modele, la care se adaugă și rezistența UV, au propulsat acest material în topul celor mai căutate.

Policarbonatul folosit în amenajări exterioare – terase, garduri, stadioane, spălătorii

Așa cum spuneam, există mai multe tipuri de policarbonat, în diverse modele, grosimi și culori, fiecare fiind destinat unui anume tip de utilizare. Iată unde îl poți folosi:

Plăci de policarbonat pentru terase și verande

Terasele închise au devenit tot mai populare în locuințele rezidențiale. Dacă stai la casă și vrei să te bucuri în orice anotimp de un spațiu intim în curtea ta, poți construi o verandă din plăci de policarbonat, pe structură metalică.

Policarbonat pentru garduri

Plăcile de policarbonat pentru garduri reprezintă o opțiune excelentă pentru a obține un model pe gustul tău. Poți opta pentru panouri într-o nuanță de bronz, în cazul în care ai o structură a gardului din metal și vrei să mergi pe designul clasic. Mai ai la îndemână și opțiunea verde, negru sau chiar transparent, în funcție de preferințele și nevoile tale. Policarbonatul este frecvent utilizat și pentru gardurile depozitelor și halelor industriale ale firmelor din diverse domenii de activitate. Se montează ușor, nu se deteriorează în timp și este rezistent la temperaturi extreme.

Copertine pentru stadioane din policarbonat celular

Policarbonatul ajunge și pe stadioane, sub forma copertinelor, la care se folosesc plăci de diferite grosimi, dimensiuni și culori. Acestea protejează anumite spații împotriva ploii, a zăpezii și a vântului, dar în același timp permit luminii naturale să pătrundă. La montaj, partea care are protecție UV trebuie așezată spre exterior. Policarbonatul celular nu se sparge și nu există vreun pericol de accidentare. Astfel, copertinele din policarbonat pentru stadioane sunt 100% sigure pentru cei care stau sub ele.

Spălătorii auto din policarbonat

Un alt proiect de construcții unde este folosit policarbonatul este spălătoria auto. Cu ajutorul plăcilor, ai cel mai simplu mod de a realiza un spațiu delimitat, în care să poată fi spălate mai multe mașini deodată. Avantajul major, pe lângă costul mic, este acela că panourile nu se deteriorează și nu se îngălbenesc. Pe lângă construcțiile la exterior pe care le-am enumerat mai sus, policarbonatul poate fi folosit cu succes și în proiecte de design interior: pereți decorativi sau despărțitori, separatoare de spații sau accesorii de mobilier.

DISTRIBUIE:

Facebook
Telegram
WhatsApp

Articole recomandate